отстъпка

Комплекс „Афродита Гардънс“ участва в национален конкурс „Сграда на годината 2018“.

  Афродита Гардънс е първокласен комплекс в най-големия курорт на българското Черноморие – Слънчев бряг. Разположен във вътрешността и заобиколен от богато озеленена паркова среда. Парковете са изградени и се поддържат  от инвеститора на комплекса  — дружеството „Бон Марше“. Място за спокоен семеен отдих, далеч от шума и суетата.

  Ситуационното решение има за цел да осигури максимално голям, прецизно разработен вътрешен двор за почивка, скрит от външния свят. За пълния комфорт на обитателите са предвидени просторен басейн със самостоятелно отделение за деца, ресторант и фитнес. 

   Архитектурата е вдъхновена от древните градове в Африка. Динамиката във височината и разнообразието във формообразуването придава на комплекса усещането за град. Високи колони, различни по степенуваност корнизи и ажурни куполи образуват едно завършено цяло с премерена пропорция на всеки детайл. Лотосовият цвят е богато интерпретиран в орнаментите и парапетите, стилизирани копия извисяват колоните, меки овали допълват цялостната визия. Топлите пясъчните нюанси на фасадите хармонизират с прохладното синьо на живописния басейн и остават усещането  за оазис в пустинята. Всеки елемент – от интериора на главното фоайе до градинското обзавеждане — е подбран с цел да допълни основната идея на комплекса и да ни пренесе в един изгубен свят.